Jan Visser Museum
Actueel | Nieuws

Brandweerdag  

Het Jan Visser Museum organiseert op zondag 7 mei een themadag in het kader van de ”BRANDWEER”. Er wordt een overzicht geboden van rijdend historisch brandweer materieel.

Ford V8
Brandweerdag
Met trots laten wij deze brandweerauto uit 1936 (een Ford V8) zien.

Perspomp
Brandweerdag
Een handbediende perspomp van het type Jan van der Heijden (die nog gebruikt is door de brandweer van Stiphout) is tevens een van de topstukken.

 

Op deze lentedag fungeert het Jan Visser Museum ook als officiële start en stempelpost van het fietsrondje Helmond en doen wij ons best om van deze post een gezellige tussenstop te maken met een uitnodigend terras en leuke activiteiten.


7 mei 2023

Kindervermaak

Brandweerdag
Speciaal voor de kinderen kleine brandweerspuiten waar ze zich naar hartenlust mee uit kunnen leven. Verder is er voor de kinderen een touwslager waarmee ze zelf touw kunnen vlechten. 
Ook bent U vrij om de unieke landbouwwerktuigen te bewonderen maar ook de schoenmakerij en slagerij. Speciale aandacht voor een compleet nieuw ingerichte smids werkplaats met smidsvuur en gereedschappen.

In ons gezellige bakhuis wordt traditiegetrouw brood gebakken wat tegen een kleine vergoeding te koop is.

 

De Gele Commer ladderwagen die in 2013 door vandalen totaal vernield is, zal op deze dag prominent aan het publiek getoond worden.    

 

Commer ladderwagen

De toegang tot het museum is gratis op deze dag. De themadag begint om 10.00uur en duurt tot 17.00 uur. Het Jan Visser Museum is gelegen aan de Keizerin Marialaan 5 in Helmond nabij zwembad De Wissen.