Jan Visser Museum
Actueel | Nieuws

Gebouw 

Het Jan Visser Museum ligt aan de Keizerin Marialaan 5 in Helmond. Het museum heeft ruime parkeergelegenheid met een eigen invalidenparkeerplaats.Het museumterrein is omheind met een hekwerk waarin een monumentale toegangspoort is aangebracht. De tuin is ingedeeld in een kleinveepark een siertuin en een grote groene met gras begroeide binnenplaats. Het terrein is bestraat en is goed toegankelijk voor rolstoel gebruikers. Op het terrein is het hoofdgebouw in boerderijstijl opgetrokken, er staat een zonneprieel een bakhuis een smederij een schuur (schob), een onderkomen voor het kleinvee, een overkapping voor een grote brandweerauto. Een speciaal gebouw waarin de brandweer expositie gehuisvest is. Op het buitenterrein zijn enkele objecten tentoongesteld die makkelijk buiten kunnen staan zoals ploegen etc.


 

Het Museum hoofdgebouw heeft twee collectieruimten en een filmzaal. Het pand is geopend in 1981 en ingericht als museum. De benedenverdieping herbergt de tentoonstelling van landbouw en enkele ambachten en is voor het publiek toegankelijk. Er is een toiletgroep met invalidentoilet en een traplift aanwezig. De bovenverdieping is ingericht met textiel- bewerkings attributen enkele ambachten, weegwerktuigen, huishouden en is ook toegankelijk voor publiek.
Haan
Het brandweer Museum heeft een grote collectieruimte vrij toegankelijk voor publiek en ook geschikt voor rolstoelgebruikers, alles is hier gelijkvloers.