Jan Visser Museum
Actueel | Nieuws

Organisatie 

De organisatie van het museum is opgebouwd uit bestuur en vrijwilligers. Allen werken in de organisatie op vrijwillige basis.

De oorsprong van de collectie unieke landbouwwerktuigen en gereedschappen werd door Jan Visser ondergebracht in het daarvoor opgerichtte hoofdgebouw. De groei van het museum zet zich door, en het museum werd uitgebreid met diverse collecties, zoals de verbeelding van diverse oude ambachten, en het historisch brandweermateriaal van de gemeente Helmond.

Bestuur en vrijwilligers zijn actief, met behulp van hun bruikbare vakkennis op het gebied van onderhoud gebouwen en collectie, retauratie, en registratie van de collectie. Ook worden aktiviteiten opgezet om aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen.


 

Educatie

De organisatie is ook aktief op educatief gebied. Jaarlijks bezoeken ongeveer 1200 kinderen uit groep 5 van de Helmondse basisscholen en omgeving het museum.

Jet en Jan
In het kader van het landelijk draaiende programma “Jet en Jan in 1910” worden de kinderen geconfronteerd met het leven van hun grootouders. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met, Erfgoed Brabant, Cultuur Contact Helmond, en de heemkudekring.

 

Ook “museumschatjes” is voor de organisatie een jaarlijks terugkerend evenement ten behoeve van schoolkinderen.